Dit moet je weten over Nintendo Switch Online

0
235

De Nintendo Switch maakte officieel de sprong online kort nadat de Switch werd gelanceerd, en fans zijn massaal naar de service gekomen om te concurreren met vrienden en vijanden. Logisch, dit is namelijk hartstikke leuk om te doen met de spelcomputer die je gemakkelijk in een crossbody tas dames meeneemt. De toepasselijke titel Nintendo Switch Online is vergelijkbaar met PlayStation Plus en Xbox Live omdat de primaire functie is om toegang te verlenen tot online multiplayer. Een abonnement op de service levert je echter ook een bibliotheek op met geselecteerde NES- en SNES-, N64- en Sega Genesis-games. Dat gezegd hebbende, wil Nintendo zijn concurrenten niet volledig repliceren als het gaat om de online service van de Switch, wat normaal is.

De standaard Nintendo Switch Online is er in twee soorten abonnementen: Individueel en Familie. Een individueel abonnement dekt één gebruiker en een gezinsabonnement dekt maximaal acht. Je kunt dit per jaar afsluiten, maar ook per maand of per kwartaal. Het is natuurlijk het meest kostenefficiënt om een ​​jaar te kopen als je van plan bent de service semi-regelmatig te gebruiken. Echter is het dus ook mogelijk om een gezinsabonnement te nemen. Dit kost meer, maar het kan wel door meer mensen gebruikt worden. Je moet hiervoor wel aan een gezinsgroep gekoppeld zijn, wat je kunt maken op de accountwebsite van Nintendo.

Beide abonnementstypen zijn te koop in de Nintendo Switch eShop. Nintendo Switch Online is toegankelijk via het oranje navigatiemenu wanneer je de winkel voor het eerst opent. Houd er rekening mee dat abonnementen automatisch worden verlengd, tenzij je je afmeldt in het eShop-menu. Prepaid krasloten kunnen ook worden gekocht bij deelnemende winkels voor een jaar Nintendo Switch Online-lidmaatschap. Dit kan net als een Ted Baker tas een leuk cadeau zijn voor een liefhebber van de Nintendo Switch.

Voordat Switch Online werd gelanceerd, bood Nintendo gratis online multiplayer aan voor games als Splatoon 2 en Mario Kart 8 Deluxe. Nu moet je dus een abonnement hebben om de online functies van first-party Nintendo-games en de meeste games van derden te gebruiken. De enige grote uitzondering is Fortnite, dat zonder abonnement online kan worden gespeeld. Andere gratis te spelen games zoals Rocket League kunnen ook worden gespeeld zonder een betaald Switch-lidmaatschap. Nintendo Online is echter alleen nodig voor multiplayer via internet. Degenen zonder abonnement kunnen nog steeds de Local Wireless Play-functie van de Switch gebruiken tussen twee Switch-consoles, met maximaal drie spelers op elke console die meegenomen kan worden in een tote bag.

Als je met je vrienden wilt praten tijdens het spelen van online games, heb je de mobiele Nintendo Switch Online-app nodig, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. Ja, het is vervelend om twee apparaten te moeten gebruiken om deel te nemen aan een traditionele online multiplayer-ervaring, maar het is wat het is. Fortnite is opnieuw de uitzondering op deze regel, omdat voicechat op de console zelf mogelijk is. Omdat dit een omslachtige oplossing is, raden we aan om Discord of een andere communicatie-app te gebruiken die je waarschijnlijk al hebt.